Коледа и Нова година наближават, а с тях започва и голямото

...
Коледа и Нова година наближават, а с тях започва и голямото
Коментари Харесай

Българите стискат портфейла за Коледа и Нова година

Коледа и Нова година наближават, а с тях стартира и огромното извършване на покупки на дарове, занимания, артикули и услуги за дома. 62% от потребителите биха се отказали от покупка, в случай че се сблъскат с затруднения при заплащането на стоката. Процентът за България е 55%, демонстрира ново изследване на Paysafe.

Въпреки продължаващата известност на обичайните способи на заплащане при празнично извършване на покупки като дебитни карти (67%) и кредитни карти (50%), резултатите сочат забележима смяна и все по-голям интерес към различните способи на заплащане. Например, 48% от потребителите биха предпочели цифровите си портфейли, когато пазарят онлайн по време на празничния сезон, 41% постоянно употребяват банкови преводи, а 25% се доверяват на онлайн решенията за заплащане в брой, известни също като eCash.

Данните от изследването сочат също, че увеличените разноски за живот доста биха свили бюджета за извършване на покупки този празничен сезон, като 81% от потребителите се чака да усъвършенстват разноските си. За България да вземем за пример, 22% от българските консуматори възнамеряват да харчат по-малко за дарове, 19% по-малко за храна и питиета (за съпоставяне в Италия този % е 14), а 17% ще харчат по-малко за занимания (за Австрия този % е 13).

Едновременно с това 21% от интервюираните показват, че възнамеряват да се възползват от сезонните предложения и понижения, с цел да усъвършенстват портфейла си; 20% споделят, че с помощта на по-големите спестявания, които са съумели да създадат през годината, влизат готови в празничния сезон и по-високите цени на продуктите и услугите не ги тормозят.

За изследването:

Изследването " Изгубени в преводите 2023: Как потребителите трансформират навиците си при извършване на покупки “, е осъществено от Sapio Research по поръчка на Paysafe през октомври 2023 година измежду 14 500 консуматори в Обединеното кралство, Съединени американски щати, Канада, Германия, Австрия, България, Италия, Перу, Чили, Бразилия, Мексико, Колумбия, Аржентина и Еквадор, като изследва смяната на потребителското държание и отношение към заплащанията, написа businessnovinite.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР